Jag visste att det skulle bli såhär

Jag ångrar mig sönder och samman att jag inte sitter på ett plan till Barcelona nu i januari och nu är det försent att ändra på.

Jullov...

och jag slappar. Som sig bör när man har lov antar jag men jag kan ändå inte helt komma ifrån den molade ångesten i bakhuvudet som säger åt mig att inte glömma b-uppsatsen. Nu har det gått så långt att jag knappt ens minns vad den handlar om så imorgon måste jag nog dessvärre sätta igång med den igen. Men just nu ska jag istället sova efter en extremt soft dag. Det enda jag gjort är gymmat och sett en halvkass rulle med Lindsay Lohan med titeln I know who killed me. Det har för övrigt blivit mycket film det här lovet; Blade runner (the final cut), Bergmans mästerverk Fanny och Alexander som jag bara måste se varje år och Harry Potter and the goblet of fire är bara ett axplockav de filmer jag jag mölat godis framför det senaste.

Under lovet har jag ölat en del också. Roligast var på Kontiki i fredags där de hade bartömning, och jag får verkligen säga att alkoholen flödade den kvällen. Men det blev en ovanligt fin kväll, som bara något tedde sig onödig i skenet av den eviga törsten dagen därpå.

Nu ska jag som sagt sova lite, men först ska jag läsa lite ur Män som hatar kvinnor, som jag började läsa redan i somras, men sen glömde kvar på ett hostel lagom till sista kapitlet. Så nu äntligen ska jag snart få veta hela gåtan om vad som egentligen hände Harrieth Vanger. Måste ju om inte annat läsa hela boken innan den kommer som film snart.

Söndag

Veckans göromål har varit många, både bra som rätt jävliga faktiskt. Jag har haft födelsedagsmiddag times två. Första på Solrosen var kung, den andra hos mig igår vill jag bara glömma. Jag har haft muntlig examination i skolan, på bakfyllan. Det gick rätt fint med tanke på omständigheterna. Suttit längst bak i kyrkan på begravning. Fan vad vissa är tappra och fina. Jag har sett Hammarin&Robins första Göteborgsspelning, på Pustervik (bilder ska läggas upp så snart jag laddat kameran) och den var fantastisk. Jag har ölat mitt i veckan. Jag har skrivit b-uppsats och städat lägenheten som en tok och stressat med matlagning som ändå bara blev katastrof. Nu är det söndag, veckan är snart slut och jag ska strosa runt på stan mol allena innan ett avslutande yogapass. I´m beat.

Apati

Borde skriva på b-uppsatsen. Borde läsa alla häften och kompendier jag måste ha läst innan veckans slut. Borde kolla upp restaurang inför imorgon. Borde städa. Borde äta något. Borde sova mer. Borde sluta med hårdheten mot mig själv. Borde se mer positivt på saker. Borde träna. Borde läsa mer skönlitterärt. Borde ha bättre koll på omvärlden. Borde glädjas mer åt nuet. Borde sluta skriva borde och bara göra. Men jag orkar inte.

081215

the sky is grey, the sand is grey, and the ocean is grey. i feel right at
home in this stunning monochrome, alone in my way. i smoke and i drink and
every time i blink i have a tiny dream. but as bad as i am i'm proud of the
fact that i'm worse than i seem.

Viva la vida

Nu är det klubbat och klart. Ja så gott det kan bli i alla fall med viss reservation för ändringar. Jag åker till Spanien i juni istället för i mars. Jag stannar här i stan och läser dubbla kurser, och jag måste säga att det faktiskt känns helt okej nu. Känns rätt skönt att slippa spara ihop en massa pengar, att börja om på nytt igen, någon helt annanstans. Att bara vara i vardagen lite. Så ombytlig är jag, att exakt det jag ville fly ifrån till slut blev det jag längtar efter och vill åt.

Nu är det duschdags. Flaxat omkring med både ben och armar på ett medelgympapass på Friskis&Svettis tillsammans med Anna och Rikard. Har inte skrattat så mycket på ett bra tag. Shit. När Rikard gick åt fel håll och krockade med en tjej, som i sin tur kom av sig och krockade med en äldre herre. Det var fan höjdpunkten på denna dag. Sen ska jag ju inte sticka under stol med att jag själv gjorde exakt samma misstag många gånger om. Det där med koordinationsförmåga är förmodligen något jag lägga lite tid på. Anyway. Slutbloggat för ikväll. Duschen nästa. Over and out.

Ett bra erbjudande väl?

Jag hade ett väldigt givande och stimulerande sommarjobb:

-Men KOM igen!

Det här är ju ett jättebra erbjudande. För endast 36:90 får du ju hem tpar brevlådor, direkt ner i trosan!

- ??????
 


(Ähum, kanske skulle varit tvärtom där).

Julbord

Jag är rätt värdelös på att lägga upp bilder, men här kommer två från helgens julstök hos Linda.

Veintecinco

Snart, om drygt en vecka ska jag fylla tjugofem år. Tjugofem. Hur hände det här, hur blev jag så gammal? Tiden går för fort för jag hänger inte med. Till min fasa verkar äldres snack om att tiden tycks gå snabbare och snabbare ju äldre man blir stämma. Ett faktum som stressar upp mig bara aningens.

Nu är det söndagkväll, favoritstunden på veckan och jag ska kila in i duschen, tvaga mig ren och sen hoppa i säng. Det är en viktig dag imorgon. Ska intervjua ett gäng socialsekretare och måste vara skärpt och taggad.

Godnatt alla!

Hor(o)skop

SKYTTEN (västerländskt)

Sysslorna hopar sig för Skytten, och du kan nu uppleva arbete och plikter som enahanda och besvärliga.

GRISEN 1983 (österländskt)

Ta det lugnt.



"Allt är konstigt"

Yr efter djupt samtal med Mattias. Ämnet var universum och det enda jag egentligen vet är att jag verkligen inte fattar någonting av hur världen är skaffad. Bing bang, visst! Men innan Big bang då, INNAN?

Early morning

Gick upp 07.15 i morse utan några större problem. Normalt snoozar jag i 1,5 timme och jag tror ärligt att mina grannar hatar mig för väggarna är papperstunna. Anledningen till min tidiga start på dagen, trots att skolan inte börjar förrän 09.30 var årets julkalender. Den var en besvikelse. I rutan fann jag en riktigt korkad men snäll snubbe som inte kunde säga nej till en vedervärdig och dryg annan snubbe, samt en kvinna som inte heller kunde sätta stopp för den jobbiga mannen som styrde och ställde. Jag blev med ens irriterad och började tänka på alla såna människor som finns i det verkliga livet och insåg att denna julkalnder nog inte kommer kunna locka mig ur säng på morgnarna. Men, den kanske växer. Hoppas på det, för trots att jag väldigt snart är hela 25 år tycker jag ändå det är ganska fint och mysigt med jul och allt runtomkring. Dock ej shoppinghysterin. Lobbar för fullt för en julklappsfri jul.

Sent igår kväll gjorde jag och Sindi en rejäl insats för att liva upp februari-slask och vinterkyla och beställde biljetter till Rom. Vi ska flamsa runt som två småflickor (inte svårt för vi blir såna tillsammans), filma vår egen "Sindi and Susanne doing Rome-film" och vara allmänt kulturella, springa på museer, fota och en massa annat. Hoppas på en legendarisk resa.

Nu är det påklädning som gäller och sen skoluppgift som går ut på att spana på folk på café. Sånt gör vi på sopis minsann. I like.

RSS 2.0