Piso.

Jag har fått ett till lägenhetserbjudande från Dicksons Stiftelse. En 2:a på Amiralitetsgatan som bara kostar 377 kr än den jag bor i nu. Håll alla tummar för att jag får den!

Nu: stadsvandring och kaffepimplande med Mia. I em: Pingis med Oscar R och gänget. I kväll: Öl med Oscar B och annat gäng. I denna sekund: Omklädning från linne och mina urtvättade Guinness-shorts till...ja, någon mer vinteranpassad klädsel i alla fall.

Ciao.

...

Det är måndag igen, Red Lion och Pingisklubben hägrar. Först veckans disk dock.

Pudersnö och spårvagnar


Lång dag men ovanligt bra. Det är som balsam för själen att vara driftig nångång då och då. Eller att över huvud taget styra upp saker, vad som helst. Väckarklockan ringde vid en okristlig tid i morse och jag ska inte säga att det var ball att kliva ur min varma säng (och varm är den för jag sover för tillfället med två täcken, varav ett av dun samt en filt OCH som grädde på moset är elementen påslagna till max, typ, det ni) men det kändes ändå nyttigt och sunt på nåt sätt. Resan in mot staden var dock inte lika förnöjsam eftersom vårt kära Västtrafik för andra gången den här veckan valde att bara sätta in en vagn, istället för två. Det blir ju kaos, hur svårt kan det vara att förutse det? Tusen trötta och redan irriterade stackars individer ska tränga sig in i en redan överbefolkad spårvagn och sedan behöva utstå sina medresenärers äckliga kaffeandedräkter och gnissliga gnäll om tröttheten och mörkret och långa arbetsdagar och et cetera et cetera. Är man inte låg innan man kliver på vagnen är man det utan tvekan när man stiger av. Nä, skämt åsido. SÅ hemskt är det ändå inte. Men hur som var det i alla fall kul i skolan när jag väl kom dit. Även om jag fick lite pluggpanik och insåg att våren kommer bli busy busy. Antalet obligatoriska föreläsningar och kursböcker som ska plöjas känns för närvarande lite i värsta laget.

Efter skolan for jag in mot nordstan för att handla födelsedagspresenter till syster och systers sambo och just som jag går in i Femman-huset möts jag av två välbekanta ansikten. Det är Johanna och Sindi som kommer gåendes, med varsin glass i handen. Tror de är rätt ensamma om att käka glass mitt i snövirvlet faktiskt. However. Vi tog en snabb fika innan jag fixade det jag var där för att fixa och sen åkte jag hem. Styrde upp mig aningens innan jag drog till Högsbo och kalasade och nu sitter jag här. Har just sett klart kvällens avsnitt av Sex and the city och ska nu sova. Imorgon är jag ledig och kan sova hur länge jag vill. Det är en lyx få förunnad och jag ska bannemej njuta av den så fort jag bara kan.

God natt!



Montag

Måndag fast det känns som fredag, eller lördag. Jag är som vanligt sysslolös, fast jag inte behöver vara det förstårs. Ska ta mig in till Stadsbiblioteket så fort jag bara förmår. Skum morgon som följer av konstig afton igår på Kellys där det var film och musikquiz och eftersom vi valt att avstå kvällens frågesport på Red Lion så tänkte vi kompensera det med lite häng på nämnda ställe. Det var trevligt trevligt. Anna, Mark, Rickard och jag. Men sen spårade det ur och det bannar jag mig själv för  idag. Går det verkligen inte att lära gamla hundar att sitta?

Ah well, enough is enough. Idag ska jag som sagt in till bibblan, sen köra ett gympapass på Friskis och sen är det ju Pingisklubben. Veckorna går i ilfart för jag tycker det är måndag för jämnan numera. Huruvida det är en bra sak låter jag vara osagt. På onsdag börjar min nya kurs i skolan och det ska bli så otroligt skönt med lite uppstyrning. Saknar faktiskt att gå upp tidigt på morgonen, att dricka kaffe till nyheterna på SVT och framför allt att LÄRA mig saker. Just nu känns det mest som att jag går en kurs i regression och förDUMning. Föga upphetsande.

Dekandens, tristess och pingis.

Omställning av dygnet: fullbordad. Jag har fuckat upp rytmen helt och hållet, antingen vaknar jag vid fyra och kan inte somna om eller så somnar jag inte förrän klockan är fem. Längtar till min nya kurs som börjar nästnästa vecka. Då ska jag bli en seriös student igen som ägnar dagarna åt idogt litteraturläsande på KTB och kaffesörplande istället för ölpimplmplande. Öl är gott, men det finns gränser.

Nu ska jag strax dra iväg till gymmet för första gången på mycket mycket länge. Jag ska ge löpbandet och cross trainern vad de tål. Sen ska jag spela pingisturnering med grabbarna från Pingisklubben. De har alla spelat långt mycket längre än jag, så jag hyser inga större förhoppningar om vinst, men....att vinna är ju inte allt här i livet har jag hört. Även om mitt dåliga förlorarsinne må säga nåt annat.

Antiklimax

Jag tror jag hade lite för höga förväntningar när jag skrev mitt sista inlägg här. Resan till Rom blev inställd på grund av snön som föll den dagen, inga enorma mängder över huvud taget men tydligen för mycket för leksaksbolaget Ryan Air. Och till råga på allt gick allt annat åt helvet också. Jag var hög ett tag men nu är jag nere på plus minus noll igen. Suck!

Off i go!

Nu bär det av mot Bellissima Roma. De senaste dagarna har varit bäst, jag hoppas att de följande kan mäta sig med de föregående. Visserligen skulle det regna hela veckan men det gör inget för det kommer ändå vara varmare än vad det är här, och en helt ny scen brukar göra susen för humöret. Så nu ska jag njuta och fylla på lyckoförrådet. Jag ÄLSKAR att resa.

So long och ta hand om er!

Dire Straits och kaffe

Kan det bli bättre? Just nu sitter jag och läppjar på den första koppen kaffe på länge som kan avnjutas i lugn och ro. Jag har jobbat de senaste dagarna och då blir det en klunk mellan varven, oftast kallt eftersom spannen är långa. Och på morgonen innan jobbet sover jag ju hellre en extra halvtimme än går upp och kokar kaffe. Latmask!

Men idag är jag alltså ledig så då ska jag städa, diska, tvätta och en massa annat kul ledighetsgöra. Men framförallt ska jag på quiz ikväll och sen vidare till Pustervik och Pingisklubben. Det är den bästa klubb jag vart på tror jag, att få dricka öl SAMTIDIGT som man spelar pingis är är en grymt bra kombo.

Efter denna dag som jag hoppas ska bli en av de bästa på länge (kanske inte borde ha så höga förväntningar, men äh...wtf) så är det bara en och en halv dag kvar tills jag, Sars och Sindi boardar planet till Bellissima Roma. Det var längesen jag såg fram emot en resa så här mycket. Det känna extra bra nu när jag jobbat ihop en del cash INNAN resan också.

När jag kommer hem från Rom är det bara en dag innan jag får se Maria igen, något vi inte är särskilt bortskämda med. Att få träffas that is. EN sak är inplanerad den helgen. Hammarin&Robins spelning på Sticky Fingers. Ni måste också komma!

RSS 2.0