Och så fredag

Kom just hem från lunch med Anna och Mark på stans bästa indiska matställe, Maharani. Deras Subzi Thal (det stående vegetariska alternativet) är fantastisk.

Ikväll blir det minifest hemma hos mig. Oscar och Erik bestämde sig för att ha lite post-klättringsparty. I min lägenhet. Tack för den grabbar. Och tack för Fecebook-eventinbjudan!

Nu närmast är det dags för ett yogapass innan jag går bananas på chipspåsen jag just öppnat.

Ha det fint gott folk!

Torsdag

Det har varit mycket dem senaste dagarna. Mycket med skolan. Många beslut som på ett eller annat sätt drabbar andra. Både negativt som positivt. Tankar har satts igång, tankar på hur otroligt skört livet är. Tankar på han som just förlorat sitt och på de som var där och såg det försvinna. Ångest över att sånt här får hända när det borde vara totalförbjudet.

Åt helvete

Jag saknar ord för allt shit som kan hända. Vi lever i en bubbla av fantiserad trygghet som är så skör att den när som helst kan spricka. När den spricker är det ödesdigert och förjävla jävulskt jävligt. Att vissa saker bara får ske är ofattbart.

Musikpolis i am

Anmälde häromveckan låten A little moonlight, framförd av Anna Maria Espinosa och skriven av Anders Westin till Musikpolisen på p3. Jag och Anna tyckte den var lite väl lik The Clash's låt The card cheat. Introt är närmast en kopia. Och utgången i denna tvist? Det blev givetvis en fällande dom. Thank god for that!

Otra vez

Nu är jag här igen. Jag ska lämna in en examinationsuppgift imorgon på minst 1200 ord. Jag är uppe i 200 och stressen och pressen har ännu inte slagit rot i mig. I alla fall inte så att jag gör nånting åt den. Möjligtvis är jag lamslagen. Men nä. Latslagen är nog i så fall en mer passande beskrivning.

Fyra timmar har jag nu på mig att skriva uppgiften. GO!

Nej men hej!

- Hej, men nej!

I morse var jag med om något suspekt. Efter mina blotta tre timmars sömn var det sista jag förväntade mig att bli uppraggad men en man i spårvagnskuren kände helt sonika för att berätta för mig att jag var vacker.

-Ehh, tack!

Svensk som man är och med jantelagen och blygsamheten i ryggsäcken blev jag aningens generad och stirrade demonstrativt ner i Metron utan att förstå ett ord av vad som stod.
Mannen fortsatte sedan raggningen med repliken:

-Vad sägs om några drinkar nån kväll?

-Ehh! Va!? NEJ!

-Det var värt ett försök i alla fall, sa mannen och gick sedan därifrån, bort från hållplatsen.

Kvar stod jag med en stillsam undran.  Vad är grejen med att stå i en spårvagnskur, och sen gå där ifrån när vagnen kommer?


Morgonstund

har guld i mun. Yeah right! Nu är klockan strax efter 07.00 och jag är så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Stämplade ut från jobbet 01.30 i natt. Sista gången jag tittade på klockan innan sömnen smög sig på stod den på 03.00. Jag har sovit i tre timmar och nu ska jag vara pigg och fräsch och prestera på muntligt förhör. I surrender.

Hopp

Jag har varit så grym de senaste tre dagarna. Simmade i lördags, yogade igår och joggade idag. Kroppen mår bra och träningsvärken är BARA av godo. Undrar varför jag alltid glömmer av hur skönt det är med fysisk träning så fort en förkylning eller tentavecka tränger sig på. Nu ska jag hålla det här och kanske till och med införskaffa ett kort på Friskis&Svettis. Det ni.

Nu börjar jag snart få lite klarighet i Spanien/Sverige-frågan också. Skickade igår iväg ett mail angående jobb på en hästgård i Lanjaron, en bergsby belägen strax ovanför Granada. Idag fick jag svaret "any friend of Kajsa is very welcome to come work with us". Så kanske bor jag i en husvagn och guidar ridturer för turister om några månader.

Klockan är inte äns 22 och jag ska faktiskt gå och lägga mig. Dagen började tidigt med föreläsning om hur man sammanställer materialet ifrån enkäter och jag kan verkligen inte säga att den varit hård, men däremot lång. Och imorgon måste jag skriva en examinationsuppgift innan jobbet på kvällen. Men allra först ska jag och Miss Cmy äta frukost på Java, just like the good old days när vi var gymnasiekids på Schillerska.

Min inspiration?

Vart finns den? Jag har inte lust med någonting, jo en skön promme under den fina nästan klarblå himlen, men det hinner jag inte. Är det något jag är så förbannat trött på är det alla förgrymmade måsten hela tiden som bara förstör och stjäl lusten från det som egentligen är roligt. Jag längtar mig två månader framåt. Då har jag förhoppningsvis min nödvändiga paus från "bordena och måstena" och gör någonting komplett annorlunda än det jag gör nu. Någonting som får mig mig att vakna om morgnarna och se fram emot vad dagen har att erbjuda. Missförstå mig inte nu. Jag är inte deprimerad, inte så sanslöst nere att jag inte tror mig kunna komma upp. Bara less, less på det mesta. Sover dåligt gör jag också. Särskilt under veckodagarna men även i morse (natten från lördag till söndag) låg jag vaken i x antal timmar och vred och vände. Läste och slumrade,  vaknade, läste lite till, blev överfallen av boken när jag nästan somnade, vaknade till av detta och fortsatte min vakenhet. När jag till slut somnade sov jag för länge och förstörde dagen. Fan!


Utgång

Ikväll blir det spansk afton på någon tapasbar på en tvärgata till Linnégatan. Gör mig redo till ljuv italodisco och önskar jag hade haft ett glas vin eller en god öl i handen. Men så förutseende att jag har tagit mig till systembolaget har jag alltså inte varit.  Istället har jag varit duktig och lämnat in en filmrulle för framkallning. Ja, jag gör fortfaranade sånt, ibland i alla fall. Är så himla mycket roligare att få tumma på bilderna själv (med försiktighet givetvis, tumavtryck är ju ingen hit) än att sitta framför skärmen och titta. Fotoalbum är något av det mysigaste och roligaste jag vet.

Vidare har jag idag tagit mig till simhallen där jag simmade 900 m. Efter tre simtag hade jag dock redan slarvat bort bandet till skåpet. 'Typiskt'' var min ända tanke. Det löste sig genom att en av tjejerna som jobbade där fick springa med mig varje gång jag ville in i skåpet. Förutom detta missöde var simningen fantastisk och ska bli min nya grej.

Nu ska jag ut och öla. Ciao!

Jag har

tråkigt. Sjukt tråkigt. Lagar mat och har inte ätit sen lunch, då jag tryckte i mig en sallad. Nu har jag magont av hunger och darrningar på grund av lågt blodsocker. Jag väntar på Anna som ska komma hit och glo rulle med mig, men hon sms:ade just och gnällde på cykelkrångel. Så nu får jag äta ensam. Fan vad trist.

Brukar alltid hävda att jag kan gå hur länge som helst utan mat och ändå inte drabbas av humörsvängningar. Det är FEL.
Sorry Anna....du får äta sen när du kommer, jag gör det nu.

Torsdag

Gårdagens konsert med Tiger Lou var en besvikelse, det som räddade den var det fina sällskapet (Anna och gamla Transcomkollegan Alexandra) och att han på slutet spelade tre låtar från The Loyal. Annars var det bara nytt material och visst, det är ju också kul att höra men inte hur länge som helst. Tiger Lou i all ära men gitarronani är fan aldrig kul. Inte i min mening i alla fall.

En jättebaguette senare sitter jag nu och jäser i soffan och undrar varför jag inte sparade hälften till senare. Då hade jag kanske sluppit den här handlingsförlamningen jag nu drabbats av. Måste idag styra upp flera veckors tvätt samt plugga och träna. Ska börja med det. Snart.

Glasvegas

ÄLSKAR detta fantastiska band från Skottland. Lyssna!
Och glöm inte att jämföra deras Polmont on my mind med Aha-s låt Stay on these roads. Rip off eller vacker hyllning spelar ingen roll. Kärlek till dem.

Grå himmel över mitt Göteborg

Det regnar och regnar och ja, vad tror ni? Regnar så klart. Och varje gång jag ska hem från nånstans så är det ALLTID 9:an som kommer först, eller alls vilket innebär att jag får gå flera hållplatser innan jag är hemma. Det är ju givetvis ett problem av smärre mått men det är bara så förbannat irriterande. Jag menar, varje gång! Vilka är oddsen?

Nu har vi kommit så långt in på vintern att det är mer mörkt än ljust och FAN vad jag avskyr det. Sommaren vid medelhavet gjorde inte tricket, lyckades inte bunkra tillräckligt med solenergi för att orka med det här. Jag traskar runt som i dvala i mina svarta pumps som inte tål varken vatten eller kyla något vidare och tycker synd om mig själv i största allmänhet.
BORDE bara rycka upp mig och gör väl så gott det går men gahh! Idag har jag bara ingen lust.

Ska istället sätta mig på närmsta fik och snacka skit med bästaste Mia. Sen ska jag läsa en C-uppsats för att lära mig "the fine art of objecting". Kul kul minsann.

Och förresten, idag blev jag taggad på Facebook igen. Det i sig är inget konstigt, men att det var som en ´Estrella är lite mer suspekt. Undrar om Novella vill säga nåt med detta;P


Rick roll´d

Jag har i veckan bekantat mig med fenomenet rick roll. Att rick rolla någon betyder att man helt oväntat, i helt fel sammanhang slänger in videon till den gamla åttiotalsdängan Never gonna give you up. Det hela är så stört att det blir närmast genialiskt.

En annan sak jag ägnat de senaste dagarna åt är att titta på videoklipp med Sarah Palin och jag har förfasats över denna kvinnas okunnighet och är så himla glad över att McCain förlorade valet. Inte nog med att vi, i det fall han hade vunnit hade haft hans högervridna politik att försöka stävja konsekvenserna av så hade kan kunnat KOLA. Han är ju ändå rätt till åren och då hade vi haft hockeymorsan bakom ratten. Det hade INTE varit bra, inte bra alls. Tur att så inte är fallet.

Kolla här och gläds med mig att McCain/Palin inte vann! Palin/Clinton

Springer upp för den där kullen

Hela den här hösten/vintern känns ibland som ett oövervinnerligt projekt och en enda lång uppförsbacke. Jag ska skriva b-uppsats och någon sådan har jag aldrig skrivit förut så då blir jag nervös, stressad och ångestfylld. Jag måste nångång relativt snart fatta beslutet Spanien Vs Sverige våren 2009 och jag måste hinna med att jobba (mycket) om jag ska ha råd att åka. För Barcelona är dyrt och lägenhetspriserna upptrissade i absurdum. Dessutom  gör man av någon mystisk anledning av med minst 10 € bara man går ut genom ytterdörren. Jag har ingen aning om varför.

Men jag har SÅ svårt att bestämma mig. Skulle man sätta någon diagnos på mig skulle nog termen "patologiskt ambivalent" vara passande. Jag kanske borde göra som Mattias när han stod i valet och kvalet mellan Göteborg och Örebro. Rulla tärningen och sen stå mitt kast. 1,2,3  betyder Barca. 4,5,6 betyder Gbg. Vad svaret blir återstår att se för nu ska jag sova.

Buenas noches!

Vinter

Måste iväg till biblioteket snart, helst redan NU,  Ska möta min praktikplatspolare så vi kan sammanställa ett första PM till vår B-uppsats. Jag är inte ens klädd men ska vara där om trettio.

Sen ska jag fika med Miriam och det ska bli mysigt, idag ska bli en sån där dag då jag ska unna mig femton koppar kaffe och mysiga promenader i vintersolsken. Sen ska jag toppa detta med att avsluta kvällen på Klubb Svanen.

It´s gonna be great.

Förresten. Måste bara säga att det gläder mig som f-n att Obama vann valet. Ska bli spännande att se hur utvecklingen i Staterna kommer att se ut i framtiden.

GO Obama!

Är fortfarande inte klädd men ska vara där om tjugotvå. Rusch.

RSS 2.0